Fritid

Samsø har et rigt foreningsliv, som er båret af gode og kreative folk på øen. Det giver en masse muligheder i fritiden – både for dig, der har brug for at få pulsen i top, dig der har behov for regelmæssige kulturoplevelser eller dig, der er afhængig af din ugentlige yoga-time.

Kulturtid

Samsø er en kreativ ø med dygtige mænd og kvinder, som på forskelligvis bidrager til at skabe et alsidigt kulturliv på øen med udstillinger, musikkoncerter og festivaler. I den smukke bygning, Anton Rosen Huset, som ligger i hjertet af Tranebjerg, er der et varierende udbud af udstillinger af både lokale kunstnere og ikke samske-kunstnere. Læs mere om, hvem der udstiller i Anton Rosen Huset.

Er du mere til foredrag, opera eller ballet? Samsø Bio streamer live fra Folkeuniversitet i Aarhus og Det Kongelige Teater flere gange årligt. Desuden viser biografen 7-8 årlige operaer. Læs mere om Samsø Bio. Samsø Museum, som er en del af Moesgård Museum, har også forskellige udstillinger og kulturelle arrangementer. Læs mere om Samsø Museum.

Endelig har Samsø en række årlige festivaller og musikoplevelser med hver sit fokus, herunder blandt andet råvarer, opera, piano, jazz og børnekultur. Samsø Festival samler hvert år hele øen i Ballen med musik og kolde drikke. Besøg Samsø Børnekulturfestival på Facebook eller læs mere om Samsø FestivalDu kan finde flere festivaller hos Visit Samsø.

Børnetid

Samsøs kultur- og idrætscenter, SamBiosen, er samlingssted for en lang række  fritidsaktiviteter på Samsø, herunder blandt andet fodbold, tennis, badminton, skate, gymnastik og bordtennis for blot at nævne nogle stykker. Foran SamBiosen ligger Samsøs skaterbane, som bruges flittigt af skater-glade drenge og piger. Besøg SamBiosens hjemmeside eller find SamBiosen på Facebook.

Samsø har også flere rideklubber og spejdergruppen Angantyr. Besøg Angantyr Gruppens hjemmeside. Desuden har Samsø Golklub en voksende juniorklub. Læs mere om Samsø Golfklub. Gå til Samsø Kommunes hjemmeside for at læse mere om foreninger og aktiviteter på Samsø.

Voksentid

Måske det er tid til fordybelse, tid til at lære nyt eller tid til bevægelse? Samsø rummer en lang række fritidsmuligheder – også for voksne. Naturen på og omkring Samsø giver helt unikke muligheder for gode aktiviteter. Det kan være på vandet med Samsø Ro- og Kajakklub eller i Brattingsborg Skov med Samsø Løbeklub. Læs mere om Samsø Ro- og Kajakklub eller besøg Samsø Løbeklub på Facebook. I Samsøs kultur- og idrætscenter, SamBiosen, finder du desuden et bredt udbud af idrætsaktiviteter for voksne. Læs mere om SamBiosen.

Hos Samsø Aftenskole kan du fordybe dig i alt fra kurvebinding over fællessang til fortællinger og bål ved Samsø Naturskole. Udbuddet af kurser skifter fra sæson til sæson. Læs mere om Samsø Aftenskole. Endelig er Samsø et paradis for de yoga-glade. Der er op til flere yoga-undervisere på Samsø, som underviser i forskellige yogatyper, meditation og afspænding. Er du mere til keramik eller håndarbejde? På Samsø finder du også undervisning i keramik og op til flere håndarbejds- og strikkeklubber.

Er det ved at være tid til at flytte til Samsø?
Skriv til Samsø Kommunes bosætningskonsulent, Mia.

Se hvordan vi bruger tiden
på Samsø og mød andre,
der er flyttet til øen.

Følg med i livet på Samsø,
og mød andre der har taget
springet og flyttet til øen.