Familietid

Selvom vi på Samsø kender alt til hverdagstrummerum og ulvetimer, er der alligevel god tid til børnene og familien. Hos jordemødrene, i dagplejen, i børnehaven, i skolen, i foreningslivet, i hverdagen og i weekenden.

Hver dag tager jeg imod 4-5 søde børn. Når vi har spist formiddagsmad, tager vi christianiacyklen ud og ser på heste, køer eller får. Vi har jo det hele lige om hjørnet.

Anne Marie, 54 år
Dagplejer på Samsø i 22 år

Fødsel, dagpleje og børnehave

På Samsø er der tid til øens yngste helt fra starten. Er du gravid kan du gå til konsultationer hos øens to jordemødre i Samsø Sundheds- og Akuthus. Her finder du også øens helt egen fødestue. Jordemødrene inviterer sammen med sundhedsplejersken til opstart af mødregruppe. Læs mere om graviditet, fødsel og barsel på Samsø. Når barslen slutter, kan du få dit barn passet hos en af Samsøs søde dagplejere – enten hos en dagplejer i eget hjem eller i Samsøs stordagpleje i Tranebjerg, hvor tre dagplejere sammen passer 10 børn. På Samsø er der ingen store integrerede institutioner – i stedet er der ro, frisk luft og traktor-garanti. Læs mere om dagplejen på Samsø.

Er det børnehavetid? Så kan du vælge mellem Samsøs kommunale børnehave, Rumlepotten, i Tranebjerg eller den private institution, Samsø Børnehus i Onsbjerg. Begge børnehaver har madordning, god plads og hverdage fyldt med naturoplevelser. Læs mere om Rumlepotten eller læs mere om Samsø Børnehus.

Skoletid

Er det skoletid? På Samsø kan du vælge mellem folkeskolen i Tranebjerg, Samsø Skole, og friskolen i Onsbjerg, Samsø Frie Skole. På Samsø Skole er der en klasse per årgang fra børnehaveklasse op til og med 10. klasse. Skolen har en tilknyttet SFO med juniorklub, tweenklub og ungdomsklub. Læs mere om Samsø Skole. Du kan følge Samsø Skole på facebook og på instagram 

Samsø Frie Skole underviser børn fra 0. klasse til 9. klasse. Tilknyttet skolen er skolens SFO, Fridusen. Fridusen er åben for børn i 0. til 3. klasse. Samsø Frie Skole har fokus på børnedygtighed, herunder hvordan børnedygtighed kan blive vejen mod en bæredygtig fremtid. Det kan du læse meget mere om hos Samsø Frie Skole. Du kan også besøge skolens facebookside og skolens instagram side. Der kører skolebusser på hele Samsø til både Onsbjerg og Tranebjerg. Læs mere om skolebusser på Samsø.

Fritid og familietid

På Samsø er der et hav af muligheder for gode aktiviteter i fritiden – for både store og små. Læs mere om fritid på Samsø. Samsøs kultur- og idrætscenter, SamBiosen, er hele øens samlingssted. Her finder du, foruden øens bibliotek og fitnesscenter, en lang række sportsaktiviteter – blandt andet skydning, tennis, basketball og gymnastik. Læs meget mere om SamBiosen eller besøg SamBiosen på Facebook.

Trænger du til god familietid? På Samsø er der mange attraktioner for hele familien i sommermåneder. Udenfor turistsæsonen har vi naturen at boltre os i. Lige meget hvor på øen, du befinder dig, er der aldrig længere end 3,5 kilometer til vandet. Weekendudflugterne kan gå til Nordby Bakker, til Langør og hilse på gutefår eller måske til vores lokale biograf, Samsø Bio. Samsø Naturskole tilbyder desuden aktiviteter for hele familien. Besøg Samsø Naturskole på Facebook. Hos Visit Samsø kan du læse mere om, hvad du kan opleve på Samsø.

Er det ved at være tid til at flytte til Samsø?
Skriv til Samsø Kommunes bosætningskonsulent, Mia.

Se hvordan vi bruger tiden
på Samsø og mød andre,
der er flyttet til øen.

Følg med i livet på Samsø,
og mød andre der har taget
springet og flyttet til øen.