Bolig

Gør-det-selv projekt, landsbyidyl, murermestervilla, nybyg med udsigt, lejebolig, prøvebolig. På Samsø er der mange muligheder for at realisere drømmen om at blive øbo.

Min familie og jeg har lige købt et skønt hus i hjertet af Tranebjerg til 1,3 mio. Det havde vi ikke engang kunne få en to-værelses lejlighed for i Aarhus.

Frederik, 31 år
Tilflytter fra Aarhus

På Samsø er der 22 landsbyer fordelt på både nordøen og sydøen. Midt på sydøen ligger øens største by, Tranebjerg. Det er her øens folkeskole, Samsø Skole, ligger sammen med den kommunale børnehave, Rumlepotten, og stordagplejen. Her finder du også det største udbud af dagligvarer og specialbutikker. Alle Samsøs landsbyer har deres eget særpræg og charme. Mange af landsbyerne er karakteriseret ved smukke og velbevarede bindingsværkshuse samt et gadekær. Du kan læse meget mere om hver enkel landsby hos Visit Samsø.

På Samsø er der rig mulighed for at realisere drømmen om et gør-det-selv projekt på landet eller i landsbyen. Der er også indflytningsklare huse samt grunde til salg. Hos EDC kan du se alle huse til salg på Samsø. Du kan også besøge Home Samsøs hjemmeside eller orientere dig om huse til salg hos Samsø Mægleren.

Har du et sommerhus på Samsø i forvejen? Læs her hvilke regler, der gælder, hvis du ønsker at flytte permanent til øen.

Grund til salg på Toften.

Nybyg med udsigt

Hvad med at bygge nyt? På Toften i Tranebjerg kan du bygge dit helt eget hus. Med udsigt. På en grund til 300.000 kr. Samsø Kommune sælger 28 parcelhusgrunde på Toften, som ligger i udkanten af Tranebjerg i retning mod Ballen. Grundene koster mellem 278.000-426.000. Fra alle grunde er der udsigt over marker, mens der fra de højest beliggende grunde er udsigt til vandet mod øst. Fra Toften er der kun tre kilometer til Ballen Strand, 1,5 kilometer til Samsø Skole og en kilometer til dagligvarebutikker, specialbutikker, restauranter og caféer i Tranebjerg. Læs mere om Toften og se hvilke grunde, der er ledige.

Afprøv ø-livet i en prøvebolig

Det kan være en stor beslutning at hive rødderne op og flytte. Måske især til en ø. Har du lyst til at afprøve ø-livet først, kan du leje en af Samsøs prøveboliger. Prøveboligerne ligger rundt på hele øen og udlejes af private husejere i en begrænset periode. Prøveboligerne er møbleret og udlejes fra cirka september til og med juni måned. Lejeperioderne varierer fra bolig til bolig. Når en prøvebolig er ledig, kan du se billeder af boligen og finde kontaktoplysninger på udlejeren. Se prøveboligerne her.

Har du lyst til at leje en bolig på Samsø? Brattingsborg Gods udlejer huse og lejligheder rundt på Sydøen. Se mere om Brattingsborg Gods. Midtjysk Boligselskab udlejer boliger på hele øen. Se mere om Midtjysk Boligselskabs lejemål på Samsø. Du kan også orientere dig om ledige lejeboliger på Facebook.

Er det ved at være tid til at flytte til Samsø?
Skriv til Samsø Kommunes bosætningskonsulent, Mia.

Se hvordan vi bruger tiden
på Samsø og mød andre,
der er flyttet til øen.

Følg med i livet på Samsø,
og mød andre der har taget
springet og flyttet til øen.