Arbejdstid

Er du træt af trafikprop, motorvejskø og en evig følelse af, at der er for lidt tid? Så er det måske tid til et andet arbejdsliv. Det kan være med et job i Aarhus, hvor færgetiden bliver en del af din arbejdsdag, en iværksætterdrøm eller måske en arbejdssituation, hvor du bor og arbejder på en og samme lille ø.

Før jeg flyttede til Samsø brugte jeg 50 minutter på transport dagligt. Nu bruger jeg 20 minutter. Jeg sparer 110 timers transporttid om året. Så tror da pokker livet er dejligt på Samsø.

Helle, 58 år
Tilflytter fra Hobro

Nyt arbejde på Samsø

Der er ofte bud efter nye gode kræfter på Samsø. Både i Samsø Kommune og i øens større og mindre virksomheder. Med både bolig og job på Samsø er du altid tæt på dit hjem og dine børn – det giver mindre transporttid og mere fritid. Orienter dig om ledige stillinger i Samsø Kommune. Du kan også se alle opslåede stillinger på Samsø eller se og følge facebooksiden Jobs på Samsø. Derudover kan du se ledige stillinger hos lokale virksomheder her.

Måske er tid til at skrue lidt ned for arbejdstiden og op for fritid og familietid? På Samsø oplever flere at få en billigere bolig eller husleje, end de er vant til. Det giver nye muligheder for at arbejde mindre og nyde mere. Måske genoptage en gammel hobby? Læs mere om, hvor du kan bo på Samsø.

På Samsø kan du kombinere sommerferien med et sommerjob og opleve ø-feelingen kun en time væk fra Aarhus. Se et udvalg af vores sommerjobs her.

Tid til at gøre noget ved den iværksætterdrøm?

En billigere husleje eller bolig kan give økonomisk frihed til eksempelvis at gøre noget ved den iværksætterdrøm, som har ligget på lur. Længe. Vi kan kalde det “øværksætteri”. På Samsø er der mange øværksættere og selvstændige forretningsdrivende. Særligt Samsøs position som en eftertragtet ø for turister giver gode muligheder for at lave en forretning, som henvender sig til de mange sommergæster – det kan være et overnatningssted eller en restauration. Eller måske et lille landbrug med vejsalg?

Samsø Kommunes konsulenter fra Erhvervshus Midtjylland tilbyder gratis sparring til øværksættere og måske kommende øværksættere. Læs mere om Samsø Erhvervsservice. Desuden yder Samsø Iværksætterfond afdragsfrie lån til øværksættere. Læs mere om Samsø Iværksætterfond.

Jeg møder ind på kontoret i Aarhus to gange om ugen. Resten af tiden arbejder jeg hjemmefra på Samsø. Det er den perfekte blanding af storby og øliv.

Lærke, 40 år
Senior Digital Designer

Bliv en glad færgependler

Vi er helt med på, at det også indebærer transporttid at pendle fra Samsø til et arbejde udenfor øen. Men fremfor tid bag rattet, har du mulighed for at stjæle 1-1,5 times arbejdstid på færgen. Det er derfor vi kalder færgetid for god tid. Læs mere om færgetid.

Alle færger har gratis wifi, strømstik og generelt gode arbejdsforhold. På færgen til henholdsvis Hou og Kalundborg kan du sætte dig i stillezonen for at være sikker på arbejdsro. Med hurtigfærgen til Aarhus kan du på en time sejle direkte fra Samsø til Dokk1, hvorfra du nemt og hurtigt kan gå eller cykle til din arbejdsplads i Aarhus C eller tage letbanen, som standser 150 meter fra færgen. Se fartplanen fra Sælvig til Aarhus.

Desuden er der adgang til hurtigt fibernet på hele Samsø. Det gør det nemt at have hjemmearbejdsdage.

Er det ved at være tid til at flytte til Samsø?
Skriv til Samsø Kommunes bosætningskonsulent, Mia.

Se hvordan vi bruger tiden
på Samsø og mød andre,
der er flyttet til øen.

Følg med i livet på Samsø,
og mød andre der har taget
springet og flyttet til øen.